2023 - 2024


Az 1. és 2. évfolyamos gyerekek Katalinpusztára mentek kirándulni, ahol végigjárták a Gyadai tanösvényt. Az időjárás kicsit elromlott, de a kirándulók jókedve egy cseppet sem.

Állatok világnapja a Petőfi Suliban


Az állatok világnapját október 4-én ünnepeljük. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének napja.

A legenda szerint a szent értett az állatok nyelvén és beszélgetett is velük.  Azt hirdette, hogy szeretnünk és tisztelnünk  kell embertársainkat és  a minket körül vevő élő és élettelen világot.

Iskolánk alsós diákjai állatokról szóló rejtvényekkel, fejtörőkkel, mozgásos vetélkedőkkel emlékeztek meg erről a napról.

A délelőtti órákban összegyűltünk és minden osztály elszavalt egy általuk kedvesnek tartott állatról szóló verset, majd közös éneklés következett.

A dal után a gyerekek megkeresték az osztályuk számára elrejtett feladatokat az udvar számos pontján. Majd minden osztály a tantermében oldotta meg a feladványokat.  A hét folyamán csodás plakátok is készültek az állatokról, amik iskolánk folyosóit díszítik. 

A délután folyamán tanulóink mozgásos ügyességi feladatokban próbálhatták ki rátermettségüket. Volt állatutánzó mozgás, többféle fogójáték, „mókusetetés ”nehezített pályán szlalomozva.

Ez a  nap jó hangulatban, vidám gyerekkacajoktól hangosan telt. 

Tovább a fotókhoz....

A zene világnapja - 2023

A zene világnapjáról iskolánkban minden évben megemlékezünk. Szilágyiné Szalai Zsuzsanna idén is egy izgalmas programmal lepte meg a gyerekeket. E nap alkalmat adott arra, hogy az ének tagozatos diákok mellett a nem tagozatos gyerekek is részesüljenek kiemelkedő zenei élményben. Ezt a remek szórakozást Joób Emese a gödöllői Chopin Zeneiskola koboz- és zongoratanára, ill. Albert Anna Leona a budapesti Zeneművészeti Egyetem harmadéves népiének szakos hallgatója és Albert János népi fúvós hangszeres tanszakon tanuló gödöllői zenész fiatalember biztosította. A program egyszerre volt hangulatos, vidám és népzenei ismereteket is gyarapító zenei rendezvény.

A népmese napja - 2023


Szeptember 30-án,a népmese napján minden évben készülünk valamilyen programmal a gyerekek számára. Idén az alsó tagozatosok voltak abban a kiváltságos helyzetben, hogy a nyugdíjas igazgató bácsi, Rádi Zoltán mesemondását hallgathatták meg. Igaz, ez a nap Benedek Elek születésnapja és a népmese napja, Zoli bácsi mégis egy másik nagy mesemondó, Lázár Ervin A hazudós egér című meséjét olvasta fel a gyerekeknek. Olyan élvezetes stílusban, hogy az aula zengett a gyerekek önfeledt kacajától. Zoli bácsi azt is megkérdezte a gyerekektől, hogy vajon tudják-e, hogyan kötődik Pécelhez Lázár Ervin. Nagy örömére, a gyerekek közül sokan tudták, hogy az író egykor élt Pécelen is, ráadásul éppen a „mi utcánkban”, a Petőfi utcában, közel az iskolánkhoz. 

„Láss csodát!”


A budapesti atlétikai világbajnokság nyitónapján jártunk


A sportok királynőjeként is nevezet sporteseményt, az atlétikai világbajnokságot, 40 éves

fennállása alatt tizenkilencedik alkalommal rendezték meg hazánkban.  A kilenc nap során a

világ szeme ismét Budapestre szegeződött. Több mint 200 nemzet mintegy 2000 atlétája

mutatta meg tehetségét 49 versenyszámban délelőtti és esti program keretében a Nemzeti

Atlétika Központban.

A megnyitó napján, augusztus 19-én délelőtt az osztályunk lehetőséget kapott a Sulihős

program keretében, hogy élőben szurkolhattunk az atlétika szuperhőseinek, és így mi is

részesei lehettünk a csodának.

Izgatottan vártuk az osztály tanulóival együtt ezt a napot. Jó volt újból találkozni és

élményeket megosztani egymással. Azonban az utazás közben az időjárás megtréfált

bennünket. Verőfényes napsütésben indultunk el Pécelről és hatalmas felhőszakadás

közepette érkeztünk meg a központba. A látvány és a jó hangulat, ami fogadott minket,

kárpótolt bennünket.

A későbbi kezdést követően láthattunk selejtezőket és előfutamokat. A legcsodálatosabb

élmény az volt, amikor a különböző versenyszámokban induló magyar sportolókat teli

torokból buzdíthattuk. Élőben láthattuk a hazai sportolók közül Krizsán Xéniát és Nemes

Ritát hétpróbás versenyzőket és Halász Bence kalapácsvetőt. Másnap a tévéközvetítésben

megnézhettük a döntőket, ahol bebizonyosodott, hogy milyen jól teljesítettek az atléták,

hiszen Krizsán Xénia 4. helyezést ért el, Nemes Rita 11. helyezéssel zárt, Halász Bence pedig

bronzérmes lett.

A budapesti világbajnokság mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtott. Ezúton is

szeretnénk gratulálni az atlétikai világbajnokságon résztvevő minden magyar sportolónak.

Szívből kívánom, hogy minél több csodában legyen részünk!

Pergelné Micserics Edit

Suliolimpia 1.forduló

Az alsó tagozatos gyerekek számára minden évben megrendezzük a Suliolimpiát, melynek három fordulója közül az elsőt szeptember végén sikeresen teljesítették a gyerekek. Mindig nagyon várják és lelkesen vesznek részt ezen a programon. A suliolimpia megálmodója és főszervezője Németh Judit tanítónő. Tovább a fotókhoz...

4a - Kisvárda

A 4. a osztályosok az új tanévet is két napos kirándulással kezdték, mert Mikucza Tamás a kisvárdai Aqua Cinema tulajdonosa nagylelkű felajánlásaképpen ingyenesen ellátogathattak a filmparkba, ahol egész nap különleges élményekkel gazdagodhattak: lézerharcoltak, airsoft fegyverrel célba lőttek, sőt kipróbálhatták a Terror című film díszlethajóját.

Az éjszakát is egy csodás helyen, a nyíregyházi Park Hotelben, Mikucza Tamás vendégeiként tölthettük, Másnap a reggeli, tízórai és uzsonna elkészítése után külön busszal a LEGO gyárat látogattuk meg. Kellemes meglepetés volt, hogy játszhattunk is a LEGOkockákkal, és még ajándékokkal is gazdagodtunk. Délután a nyíregyházi Állatparkban jártunk. Felejthetetlen napokat töltöttünk el együtt: az éjszakák, az utazás, a közös élmények igazi közösséggé kovácsoltak minket. Köszönettel tartozunk a szülőknek, akik anyagilag segítettek minket, Mikucza Tamásnak, aki nagylelkű támogatást nyújtott számunkra és a kísérő szülőknek Adrienn, Mónika, Éva és Szilvi néninek , valamint a pedagógusoknak : Edit és Ilike néninek is.


Tovább a fotókhoz.....

PSAI_Tanévkezdési tájék. 2023. aug.pdf